Förlovningen

En tidig eftermiddag, fredagen den andra mars år 2001 möttes en mycket nervös Lollo och Mårten upp på Stockholms central. Upprymda satte de sig på bussen som skulle ta dem till Skansen. Mårten hade i fickan de ringar som de tillsammans valt ut och köpt en månad tidigare.


De tog rulltrappan upp till Solliden, gick en liten sväng och hamnade strax nedanför Sollidens scen, med utsikt över ett molnigt men gnistrande vitt Stockholm. Där tog han strax fram den lilla asken och öppnade den. De sa alla de magiska orden medan de trädde de guldglittrande ringarna på varandras fingrar, och kysste sedan varandra länge. Lycka och pirr blandades i magen – nästa gång skulle det bli bröllop!


De tog in på Sheratons Hotel Tower Suite, där de myste resten av dagen och framåt kvällen köpte middag som de tog med sig upp på rummet. När morgonen kom hämtade de Dagens Nyheter, som beställd hängde och väntade på dörren, och slog upp förlovningsannonserna. – Vi är förlovade!


Efter en fantastiskt god frukostbuffé tog de en promenad i det soliga vinterstockholm innan det var dags att checka ut. Hemma firades de sedan med sång, presenter, kort och blommor från flera gratulanter.
En månad senare begav de sig till Teneriffa för att fira honeymoon och två dagar efter hemkomsten flyttade de ihop.